Restaurang 2011-12-07

Andalucia

 

Andalucia, ett spanskt namn på en spansk restaurang i Vasastan, Stockholm som då såklart är döpt efter regionen Andalusien i södra Spanien. På den här restaurangen kan man äta en fin middag,  men man kan också bara ta en öl i baren och äta några tapas-rätter. Restaurangen är mest till för middagar eller en sen lunch då den öppnar klockan fyra på eftermiddagen och stänger ett på natten.

Som spansk restaurang är det ju ganska självklart att man håller i vinprovningar på Andalucia. I det här fallet får man en helt egen vinkällare att förfoga över och tillsammans med kompisar, eller ensam om man vill det, prova viner med ostar och charkuterier.

Av alla restauranger Vasastan har att erbjuda är Andalucia kanske den roligaste att boka för sitt bröllop. Man kan bjuda upp till 150 personer och vegetarisk mat kan lätt ordnas åt vegetarianer. Inredningen går i Morisk stil för att koppla till hemlandet i söder.

Den Moriska stilen blev väldigt populär på 1800-talet när folk i Europa och USA blev mer och mer intresserade av orienten. Det var inte så noga så det blev en mix av influenser från Andalusien och det Ottomanska riket med mer. I restaurang Andalucia ser man de här influenserna i valet av färger och möblemang  men även i de små roliga fönster som sitter inbyggda i väggen.

Alla de här inslagen kommer till sina fulla rätt i festvåningen där man kan boka diverse fester, bröllop kick-offer eller liknande. Se dock till att boka in ett Flamenco-framträdande också! Flamenco är en musikgenre som ursprungligen kommer från Spanska Andalusien på 1800-talet. Musiken präglades mycket av Romerna i området och innehåller inslag som cante (sång), toque (gitarr-spelande) och vacker dans.

Så ta chansen och boka en middag eller mer på restaurang Andalucia i Vasastan. Du kommer förflyttas till Spanien för en kväll! Om det ger dig mersmak kommer du nog tillbaka, och vem vet, kanske bokar du till slut en resa ner till Spanien på riktigt!