Foto & Konst 2012-03-27

Bröllopsbilder som berör

 

Alla bröllopsfotografer är olika i sitt uttryckssätt och det finns ibland stora skillnader om man jämför en fotograf i Stockholm med en från tillexempel Malmö. Precis som alla andra så påverkas även fotografen av sin omgivning och sätter sitt uttryckssätt beroende på sina upplevelser. Det kan också vara så att ett visst bildspråk passar mer eller mindre bra i olika delar av landet. Så att skapa bröllopsbilder som berör är ingen lätt uppgift om de ska beröra alla som ser bilderna. 

Precis som med allt annat som vi konsumerar så har vi alla olika smak när det kommer till fotografi. Många tycker att svartvit fotografi är helt ute då det nu finns färg medan andra tvärtom tycker att svartvita bilder ger en extra känsla. Det är väl antagligen så att det ligger i betraktarens ögon vad som är tillfredställande när det kommer till bröllopsbilder. På senare tid har det mer uppställda, klassiska fotograferandet övergått till en mer dokumentär stil där fotografen inte blandar sig i så mycket utan fångar de olika händelserna under dagen precis så som det var. Det ger självklart en helt annan prägel på bilderna som känns mer äkta och levande. 

Många blivande par känner sig lite nervösa innan själva bröllopsdagen då man har alla blickar mot sig. Det kan vara bra om fotografen man valt till att dokumentera dagen erbjuder någon form av provfotografering innan så att man får träna om man känner sig osäker. Hur mycket en bröllopsfotografering kostar är också väldigt olika, vissa har ett relativt lågt utgångspris men kunderna måste köpa efterbeställningar för att få bilder och då springer priset gärna iväg. Andra fotografer ser dyrare ut vid första anblicken men levererar desto mer i slutändan. Pris för bröllopsfotografering varierar lika mycket som stilen på bröllopsbilderna. 

På en ny bröllopsblogg kan man läsa mer om fotografering och andra tips och idéer som behandlar olika teman inom bröllop. Till exempel hur man kan lösa olika konflikter som uppstår under planeringen, hur man ska välja en bra fotograf och hur man ska gå till väga om det kommer att finnas barn med under bröllopsdagen och mycket annat viktigt, intressant och som gör er planering lite lättare. Självklart finns det ingen komplett bröllopsguide som passar all men det kan i alla fall ge knuff i rätt riktning så att ni undviker de vanligaste misstagen eller kommer på något nytt som passar er. 

Det enda fysiska minnet förutom ringarna som man har kvar efter bröllopet är bröllopsbilderna, så lägg mycket tid på att jämföra de olika fotograferna ni hittar för att er dag ska bli dokumenterad precis så som ni vill att den ska bli ihågkommen.