Sport 2012-01-17

Stretch övningar för dig med hälsporre

Streching övningar för att bli av med hälsporre är ett bra sätt att behandla det smärtsamma villkoret som medkomemr med hälsporre. Med hälsporre stretching övningar kan du göra två saker. Det första kan du stärka Plantar fascia och omgivande vävnad.

För det andra hjälper strechingen till att hålla fascia och andra strukturer såsom Akillessenan, flexibla. Olika övningarna hjälper till att minska styrkan i hälsmärtan och samtidigt också bidra till att förhindra ytterligare förekomster av villkoret samt andra relaterade problem.

Träning kan i vissa fall faktiskt vara orsak till hälsporre. Många människor, särskilt idrottare, kan ofta glömma korrekt fotvård medan de tränar eftersom de blivit fokuserad på att förbättra prestanda och öka intensiteten i deras träningsrutin.

Som ett resultat börjar hälsporrar att utvecklas från övningar som utgör en repetitiv stress i foten, särskilt på Plantar fascia ligament längst ned i foten. Denna repetitiva stam kan orsaka att Plantar fascia dra bort från hälbenet och leda till utvecklingen av att ett ben fragment på hälen som gräver genom vävnaden med varje rörelse du utför. För undvika denna typ av smärta kan du bära lämpliga skor under din träning. Ibland kan fel skor leda till att hälsporre uppkommer under övning när de inte ger den rätt passform och rätt mängd dämpning.

Även om träning kan orsaka hälsporre finns det metoder och särskilda övningar för dem som lider för närvarande av detta smärtsamma villkor. Genom att stretcha före träning kan du öka flexibiliteten och förhindra skada. Det är viktigt att göra stretching på båda sidor av kroppen för att hålla flexibilitet och bygga styrka. Det är också praktiskt att du börjar stretcha när musklerna är relativt varma. Kalla muskler är oftast strängare och genomgår de en intensiv rutin innan de har korrekt värms upp ökar risken för skada.

Nedan finns en hälsporre övningar som syftar till att vidga Plantar fascia, liksom Akillessenan. Övningarna är effektivast när de används i kombination med en annan hälsporre behandlingsmetod såsom kraftfulla behandlingar.

Hälsporre stretching övningsexempel

Luta dig framåt mot en vägg med ett knä rakt och hälen på marken. Din andra knä bör vara böjt. Du bör känna en sträckning samtidigt som du lutar dig framåt och trycker ned foten/hälen mot marken. Håll i 10 sekunder, slappna av och räta upp. Upprepa 20 gånger för varje öm häl. Vara mycket noga med att inte fortsätta om du upplever någon typ av svår smärta. Det är alltid bättre att starta långsamt och fungerar det kan dina hälsporre övningar göra att du bygger din styrka och tolerans.